Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Διευθυντές εν αγνοία τους…

Και ναι είναι γεγονός. Η πρώτη σκέψη είναι στα σπάργανα. Ξέρω τι σκέφτεστε...("Πολύ αργόστροφο το άτομο...")

Η σημερινή αλήθεια(μου) είναι...
Θεωρώ πως υπάρχει τρελή ανοργανωσιά...ΠΑΝΤΟΥ! Τι και αν προσπαθείς να οργανωθείς. Θα σε φάει το ανοργάνωτο κατεστημένο.

Υπάρχουν πιο επικίνδυνες καταστάσεις βέβαια. Ναι, το ζω τώρα τελευταία. Υπάρχουν οι “διευθυντές εν αγνοία τους” και οι “διευθυντές με άγνοια”. Πού το πάω? Το πράγμα μιλάει από μόνο του. Στο μυαλουδάκι μου, η λέξη διευθυντής, με παραπέμπει σε έναν επαγγελματία, ο οποίος ξέρει τί του γίνεται και μπορεί να διαχειριστεί τους πόρους που του δίνονται στο έπακρο, για το συμφέρον της εταιρείας για την οποία εργάζεται. Είτε αυτοί οι πόροι είναι ανθρώπινο δυναμικό, είτε οικονομικοί. Επίσης, (υποτίθεται τουλάχιστον) γνωρίζει την δουλειά (των υφισταμένων του τουλάχιστο) για να μπορεί να τους κοντρολάρει και να μοιράζει την δουλειά όπως ακριβώς πρέπει να μοιραστεί και για πάρει το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα. Έλα όμως που υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες ο διευθυντής, η αλλιώς προϊστάμενος, έχει πλήρη άγνοια και απλά αρκείται στο να φωνάζει για να γίνουν οι δουλείες του και να περάσει ένα ευχάριστο 8ωρο στο γραφείο του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο υφιστάμενος/-νοί του, χρήζονται “διευθυντές εν αγνοία τους”, παίρνοντας τα 700 ευρώ τους, και όντας υποχρεωμένοι με το φόβητρο της απώλειας της εργασίας τους, να υποκείψουν στις προσταγές του “διευθυντή” τους και να πραγματώσουν εργασίες στις οποίες δεν έχουν ούτε αρμοδιότητα ούτε γνώση.

Και εγώ ερωτώ!…
Συγνώμη κύριε διευθυντά! Πώς φτάσατε εδώ που φτάσατε? Αν δεν γνωρίζετε παραιτηθείτε πρώτος και καλύτερος. Πώς θα λειτουργούσε π.χ. μια μονάδα παραγωγής κομπόστας, αν ο διευθυντής δεν ήξερε πως λειτουργούν τα μηχανήματά της για να τα δείξει και στους υπαλλήλους του?

Ε, λοιπόν η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές το “χρίσμα” του διευθυντή (καθώς και την οικονομική αμοιβή) το καρπώνεται αυτός με τις περισσότερες “δημόσιες σχέσεις”. Εν ολίγης, ο καλύτερος και μεγαλύτερος γλύφτης. Ζώ αυτήν την πραγματικότητα λοιπόν…

Θα επανέλθω σε αυτό το θέμα, γιατί είναι πάντα επίκαιρο και συμβαίνει παντού και πάντα…

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητε Conspiracy theories,
    Καταρχην επίτρεψε μου εν συντομία να σε αποκαλώ ct... Λοιπον και τα ελληνικά σου τα βρίσκω μια χαρα...και την σκέψη σου super δομημένη ..και τα παιχνίδια με τις λέξεις..Ε Υ Σ Τ Ο Χ Ο Τ Α Τ Α..οι "με άγνοια" και οι "εν αγνοία" τους...τόσο αλήθεια!..Κάπως έτσι το ζω και εγώ και ακριβώς έτσι θα ήθελα να το έχω εκφράσει.. Ανυπομονώ για την επόμενη ανάρτηση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή